Δευ - Παρ 7:30-20:00, Σαβ 8:00-16:00
+30 2375 02 22 23, +30 6984 15 85 53
- info@biodiagnosi-sithonia.gr
  • EN

Οστεοπόρωση

Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας - DEXA

Πληροφορίες

Διαθέτουμε ένα από τα πιο σύγχρονα και αξιόπιστα μηχανήματα της General Electric, το Lunar Prodigy Advance, για τη μέτρηση οστικής πυκνότητας. Αυτή η εξέταση θεωρείται η καλύτερη και χρησιμοποιείται ευρέως για την διάγνωση της οστεοπόρωσης. Είναι μια εξέταση τελείως ανώδυνη, με ελάχιστη ακτινοβολία και πραγματοποιείται σε ελάχιστο χρόνο (λίγα λεπτά).

Η μέτρηση οστικής πυκνότητας ή DEXA (Dual Energy X-Ray Absorptiometry) διενεργείται στα εξής σημεία του σώματος :

+ Στα ισχία
+ Στη σπονδυλική στήλη (ΟΜΣΣ)
+ Στο αντιβράχιο
+ Ολοσωματική

Το συγκεκριμένο μηχάνημα Lunar Prodigy Advance διαθέτει πρόγραμμα για την ανάλυση σωματικής σύστασης. Μετρά τη μάζα λίπους, τη μυική και οστική μάζα σε γραμμάρια για όλο το σώμα, αλλά και για επιμέρους περιοχές του σώματος. Το ποσό του λίπους δίνεται και σε ποσοστιαία αναλογία. Οι μετρήσεις αυτές είναι εξαιρετικά αναπαράξιμες, γεγονός που τις κάνει κατάλληλες για παρακολούθηση φαρμακευτικής θεραπείας, προγραμμάτων δίαιτας και ασκήσεων, αθλητικών δραστηριοτήτων και άλλων προγραμμάτων αλλαγής της σωματικής σύστασης.

Καλέστε: (+30) 23750-22223 | Email: info@biodiagnosi-sithonia.gr

Συχνές ερωτήσεις για την Οστεοπόρωση

Ο συστηματικός έλεγχος της οστεοπόρωσης δίνει στον ιατρό σημαντικές πληροφορίες για την ποιότητα των οστών και την πρόληψη οστεοπορωτικού κατάγματος. Η οστεοπόρωση προσβάλλει κυρίως τις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, γυναίκες άνω των 50 με ιστορικό πρόσφατο οστεοπορωτικού κατάγματος , ωστόσο η ύπαρξη οστεοπόρωσης στους άντρες αναγνωρίζεται ολοένα και περισσότερο. Συστήνεται η επανάληψη της εξέτασης της οστεοπόρωσης κάθε 1-2 έτη.

Επικοινωνήστε Τηλεφωνικώς

Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας

Εύκολη & Ανώδυνη διαδικασία

Δε γνωρίζετε τη διαδικασία ελέγχου της Οστεοπόρωσης;

Τηλεφωνήστε τώρα (+30) 23750 22 223 για να μάθετε όλη τη διαδικασία του ελέγχου!