Δευ - Παρ 7:30-20:00, Σαβ 8:00-16:00
+30 2375 02 22 23, +30 6984 15 85 53
- info@biodiagnosi-sithonia.gr
  • EN

Ορθοπαντογράφος

Πανοραμική Ακτινογραφία Οδόντων

Πληροφορίες

Διαθέτουμε τον καινούριο ψηφιακό ορθοπαντογράφο Carestream Dental CS8100 υπερσύγχρονης τεχνολογίας, λαμβάνονται αξιόπιστες, υψηλής ποιότητας και ευκρίνειας εικόνες με τη μικρότερη δυνατή ακτινοβολία, αβλαβή ακόμη και για παιδιά.

Η πανοραμική ακτινογραφία δοντιών είναι μια ακτινολογική εξέταση που αποτελεί βασικό διαγνωστικό «εργαλείο» της καθημερινής πράξης του οδοντιάτρου. Παρέχει στον οδοντίατρο συνολική ακτινογραφική εικόνα του στόματος του ασθενούς.

Η εξέταση διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα κατά την οποία ο ασθενής πρέπει να παραμείνει ακίνητος και είναι ασφαλής και ανώδυνη.

Καλέστε: (+30) 23750-22223 | Email: info@biodiagnosi-sithonia.gr

Συχνές ερωτήσεις για τις πανοράμικές Ακτινογραφίες

Μια πανοραμική ακτινογραφία  καταγράφει μια ευρεία άποψη των δοντιών, των γνάθων και των γύρω δομών. Συχνά χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση της συνολικής υγείας των δοντιών και των οστών, καθώς και για τη διάγνωση και τον σχεδιασμό θεραπειών για διάφορες οδοντικές παθήσεις.

Ακολουθούν ορισμένες περιπτώσεις όπου μπορεί να είναι απαραίτητη μια πανοραμική εικόνα ακτίνων Χ:

Εξέταση νέου ασθενούς: Μια πανοραμική ακτινογραφία μπορεί να ληφθεί κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης νέου ασθενούς για να παρέχει μια ολοκληρωμένη επισκόπηση της στοματικής υγείας του ασθενούς.

Ορθοδοντική θεραπεία: Οι πανοραμικές ακτινογραφίες χρησιμοποιούνται συχνά για την αξιολόγηση της κατάστασης των δοντιών και των γνάθων πριν και κατά τη διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας.

Εξαγωγή φρονιμιτών: Μια πανοραμική ακτινογραφία μπορεί να βοηθήσει τον οδοντίατρο ή τον χειρουργό να καθορίσει τη θέση των φρονιμιτών και να σχεδιάσει την ασφαλή αφαίρεσή τους.

Πόνος ή τραύμα της γνάθου: Εάν ένας ασθενής αισθάνεται πόνο στη γνάθο ή έχει υποστεί τραύμα στο πρόσωπο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια πανοραμική ακτινογραφία για να εκτιμηθεί οποιαδήποτε βλάβη στο οστό της γνάθου ή στα δόντια.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ οι πανοραμικές ακτινογραφίες παρέχουν μια ευρεία άποψη των δοντιών και των γνάθων, δεν παρέχουν τόσες λεπτομέρειες όσο άλλοι τύποι οδοντικών ακτινογραφιών. Ο οδοντίατρός σας θα καθορίσει ποιος τύπος ακτινογραφίας είναι πιο κατάλληλος για τις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

Επικοινωνήστε Τηλεφωνικώς

Πανοραμική Ακτινογραφία Οδόντων

Μη επίπονη διαδικασία

Θέλετε διευκρινήσεις, δε γνωρίζετε τι χρειάζεστε;

Τηλεφωνήστε τώρα (+30) 23750 22 223 και λάβετε εμπεριστατωμένες συμβουλές σχετικά με την ακτινογραφία που ενδιαφέρεστε!